sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Paluu perussalaatteihin + kookosmangojälkkäri


Vaikka oon yleensä tosi surkea laittamaan ruokaa, jopa salaatteja, niin joskus sentään onnistun saamaan aikaan jotain yllättävän hyvääkin. Yleensä sillon kun olen juuri käynyt kaupassa ja on kaikkea mahdollista tarviketta joista kasata. Olin jo pitkän aikaa kyllästynyt kaikkiin salaatteihin, mutta nyt ne on tehneet aika vahvan comebackin, ja hyvä niin.

Onnistuin jotenkin kuluttamaan tämän viikon aikana jo 50 euroa ruokaan, vaikka 3 päivää olin mehupaastolla. Tai ehkä juuri sen takia. Ajattelin, että nyt yritän kyllä vähän säästää ja kenties pyrkiä tulevalla viikolla jopa alle 50 euroon. Menin sitten lenkin päätteeksi kauppaan hakemaan "jotain pientä" ja hiukan kyllä ehkä hämmästyin kun myyjä totesi, että "tasan viiskymppiä". Se siitä sitten. Seuraava tavoite onkin sitten sinnitellä näillä tänään ostetuilla vähintäänkin Helsinkiin paluuseen asti, eli perjantaihin. Mitä terveellisempää ostaa (HeVi-osasto..) sitä kalliimmaksi tulee. No, paluuta einesosastolle ei ole.

Mutta se salaatti. Hyvässä perussalaatissa kuuluu mielestäni olla niin paljon erilaisia makuja ettei kastiketta tarvita.

Tähän kuului:

- tammenlehtisalaatti
- ituja
- Dulcea, joka tuo mukavan vahvan, erikoisen maun
- purjoa, toinen vahva maku
- cashew-pähkinöitä tasoittamaan
- rusinoita, makeutta sekaan, se on tärkeää!
- kermainen, rasvainen avocado reunoilla, päällä ripaus suolaa

Kamerasta löytyikin vielä kuva parin päivän takaisesta aamupalasta; luomukananmuna ja toinen perussalaatti, melkein samalla kaavalla.


Ja sitten vielä aivan mahtava jälkiruoka! Ensinnäkin, minkä tahansa mikä on tehty kookoksesta, täytyy olla hyvää. Pelkkä kookosöljyn tuoksu on niin huumaava, että nuuhkin sitä aina purkista ruokaa laittaessa. Se sopii niin suolaisiin kuin makeisiin, esimerkiksi kananmunaa paistaessa se tekee rapeisiin reunoihin aivan ihanan hiukan makean maun. Eikä tämä kookosrakkaus ole mikään superfood villitys, vaan jo vanha juttu. Muistelen edelleen kaiholla esimerkiksi enoni luona aina lapsuuden ajan juhlissa tarjolla olleita kookossuklaapalloja. Ja kookoskeksit, joita siskoni teki pienenä! Hyviä muistoja. Nykyään onneksi kookosta tajuaa ostaa muussakin muodossa kuin hiutaleina. Tässä yksi edellä mainittuja terveellisempi herkku.

Kookosmaitoa, mangoa pakkasesta, hiukan ananasta, 30 sekuntia blenderissä ja valmista!


Ohjeen alkuperäinen idea Limpun blogista.

2 kommenttia:

Niini kirjoitti...

Tämän kookosmaitoherkun kuva on kyllä tosi kermainen ja ihanan näköinen. Täytyy laittaa korvan taakse jos muistaisi tehdä jonain kertana.

Miten muuten tavarat menivät silloin kaupaksi siellä kirpputorilla pasilassa? Harkitsen itse samaa paikkaa.

Karoliina kirjoitti...

No eipä voi sanoa, että olisi hyvin ainakaan menneet! Mutta kannattaa käydä katsomassa onko siellä toiminta jo laajentunut... Tuohon vaikutti tietysti varmaankin se, että niin uusi paikka, ihmiset ei ollut vielä löytäneet sitä. En tiedä ovatko tähän mennessä jo? En siis tienannut kovinkaan paljoa yli sen mitä pöydästä siellä maksoin :)
Mutta eipä tuolla minulle niin väliä ole, parempi vaan, että pääsee tavaroista eroon ja että ne menee käyttöön.