maanantai 8. maaliskuuta 2010

Menovinkki: Faust - Metal Ooppera


Helsinkiläisille, ja tietysti muualtakin tuleville, menovinkkinä tämän viikon lauantaina ensi-iltansa saava Faust - Metal Ooppera.

Saman ohjaajan (Juho Liira) viime keväinen teos Aino - Rock Ooppera, oli ehdottomasti tähän mennessä koskettavin esitys, jonka olen nähnyt, enkä ole tainnut koskaan aiemmin itkeä yhtä paljon teatterissa. Visuaalisella ilmeellä ja musiikilla, ilman yhtäkään puhuttua repliikkiä, oli onnistuttu luomaan niin vahva tunnelma, että siihen upposi täysin. Kalevala tai kansantarut ei sinänsä ole koskaan kauheasti kiehtoneet, joten tuskin olisin mennyt kuvauksen perusteella tätä näytelmää edes katsomaan, ellen olisi tuntenut ohjaajaa. Itse asiassa, en edes tiennyt sen olevan Kalevalaa, ennen kuin näytelmä alkoi :) Mutta onneksi menin, itseasiassa 3 kertaa, sillä se todellakin oli sen arvoista!

Odotukset on siis ymmärrettävästi tosi korkealla tämän seuraavankin teoksen suhteen. Metallimusiikki ei kauheasti kiehdo, mutta ei anneta nimen vierottaa. Odotan, että tämäkin esitys tulee tarjoamaan vähintäänkin järisyttäviä tunnekuohuja ja henkeä salpaavaa visuaalista ilotulitusta :)

Ensi-ilta 13.3.2010 klo 21

Muut esitykset
14.3. klo 15 & 21
22.3. klo 21
23.3. klo 15 [loppuunvarattu] & 21

Liput: 15/10 € | Tiketti | Lippupalvelu

Paikka: Nosturi | Telakkakatu 8, Helsinki

Ei kommentteja: