maanantai 15. maaliskuuta 2010

Huono muisti ja luomulöytöjä

Tein tässä viikonloppuna vanhempien luona raakasuklaata, ja kovasti etsin kaikista kaapeista Lucumaa. Kyselin sitä kaikilta, koska päässä pyöri vahva mielikuva Cocovin lucumapussista, jonka olisin jossain nähnyt, ja kuvittelin sen olevan vanhempien luona.
Tänne kotiin tullessa sitten kaivoin kaapista pienen Of The Earths -pussin lucumaa ja syytin poikaystävää sen käyttämisestä, koska se oli melkein lopussa, ja taas päässäni mielikuva siitä, kuinka minulla piti olla lucumaa ihan reilusti jäljellä.

Tänään sitten poikaystävä soitti, että "Karo, kai tiesit, että sulla on täällä yhdessä meidän huoneen laatikossa iso pussi Lucumaa, ja kaikkea muuta ruokaa?". Öh, en, olin unohtanut ne kokonaan! Nyt kyllä muistan, että taisin joskus ennen joululomaa säilöä ne sinne koska keittiöön ei mahtunut. Kävin juuri katsomassa, ja sieltähän löytyi lucuman lisäksi puoli kiloa parapähkinöitä, kilon verran gojia, camu camua, arame-levää ja 500 g:n pussi kaakaovoita (jota juuri eilen tilasin Puhdistamosta lisää).

Mukavia tällaiset yllärit! Itseasiassa taisin kirjoittaa samasta aiheesta jo aiemmin. Mutta millä tuon muistin saisi vähän terävämmäksi? On se parantunut aika paljonkin, mutta ei se kyllä ihan täysillä pelaa vieläkään.

Vähemmän mukava juttu on se, että olen luovuttanut rahan säästämisen suhteen. Kuvittelin, että tällä kertaa se onnistuisi paremmin, koska en asettanut kovin tiukkoja tavoitteita itselleni. Mutta ei, en vaan pysty ostamaan ruokaa miettien, että sen pitäisi olla mahdollisimman halpaa ja että tätä en voi ostaa, enkä tätä tai tätä. Joten lopetin pihtailun ja huomio kiinnittyy taas enemmän ruoan laatuun. Sen sijaan muissa asioissa yritän edelleen säästää, vaikkei minulla paljon muuhun rahaa kulukaan kuin ruokaan ja satunnaisiin leffakäynteihin.

Tajusin muuten juuri nyt, että pistin aamulla postiin alkukuun Ostopäiväkirjan, ja unohdin ottaa sieltä ne ostokset ylös tämän blogin kuukausittaista ruokamenopostausta varten! Kyllä harmittaa. Tiedän, että siellä oli reilu 100 euroa kahdelta viikolta, mutta nyt en taas tiedä, että mihin ne rahat oli mennyt. Joten yhteenveto on sitten taas vähän puutteellinen :(

Kävin muuten tänään taas Hakaniemen Hallin itukojulla, ja sinne oli tullut myyntiin (muistaakseni aiemmin ei ollut) viherjauheita, esim. Greener Grasses. Hinta tosin oli 29 euroa, kun iHerbistä tuon saa tilattua postikuluineen 20 eurolla. Ihmettelin myös hiukan hallin Luomupuodin hintoja, kun esimerkiksi taatelit olivat 28 e/kg(!) ja Ruohonjuuressa nuo ovat muistaakseni 18,90 e/kg, ja Porin kauppahallissakin vain 22 e/kg. Myös luomubanaanit olivat selkeästi kalliimpia, 3,20 e/kg, kun kaikkialla muualla ne ovat lähes poikkeuksetta 2,40 e/kg. En sitten viitsinyt ostaa mitään kun kaikki näytti olevan suhteessa paljon kalliimpaa kuin muissa luomukaupoissa, mistähän johtuu? Ekolossa sen sijaan oli taas paljonkin tavaraa tarjouksessa, esimerkiksi puoleen hintaan "vanhaksi" menneitä rusinoita, banaanilastuja ja myslejä, vähän littaantuneita soijamaitoja ja nihkeitä hedelmiä ja kasviksia. Siellä tekee kyllä usein hyviä löytöjä! Ekolossa myöskin vanhoja tuoretuotteita on usein ulkoeteisessä ilmaiseksi otettavissa, elleivät ole enää myytävässä kunnossa. Tällaista en ole koskaan nähnyt Ruohonjuuressa, en oikeastaan edes noita -50% tuoretuotteita nyt kun kävin asiaa miettimään. Mikäköhän tähän on syynä, heitetäänköhän Ruohonjuuressa "huonoksi menneet" roskiin samalla lailla kuin tavallisissa kaupoissa? Tuskin sielläkään kaikki sentään kaupaksi menee.

Ei kommentteja: