tiistai 17. marraskuuta 2009

Elävän ravinnon kokeiluja

Pitkästä aikaa tuntui, että on vähän ylimääräistä energiaa, siispä päätin vihdoin alkaa kokeilemaan joitain elävän ravinnon juttuja, mikä on ollut ajatuksissa jo kauan.

Tein samantien helpolla ohjeella uudistavaa juomaa. Sekä Elsa Ervamaan kirjassa "Elävä ravinto", että Ilon Pisara -blogissa ohje tuohon juomaan on paljon monimutkaisempi kuin Ann Wigmoren kirjassa, joten noudatin kaikista helpointa vaihtoehtoa näin alkuun :) Liotin ja idätin siis vehnänjyviä, jonka jälkeen kaadoin niiden päälle vettä ja jätin seisomaan. (Vaikeamman ohjeen mukaan vettä olisi pitänyt keittää ja jäähdyttää, ja vehnänjyviä pitää välissä jääkaapissa ja pimeässä ja muuta kikkailua.)

Päätin sitten hyödyntää heti uudistavan juoman ja Ollin vinkistä tehdä itse jogurttia. Aloitin siis Ilon Pisaran auringonkukansiemenjogurtilla, jonka saatoin mokata heti alkuun unohtamalla lämmittää uudistavan juoman... Noh, seisotin sitä myös liian kauan jääkaapissa ja siihen tuli päälle harmaa kerros. Kuorin sen kerroksen, ja olihan se vähän hassun makuista. Lisäsin kuitenkin siihen vadelmia, banaania, karpaloita ja agavesiirappia ja nautin :) ei ole ainakaan vielä tullut maha kipeäksi.


Tein myös tuota samassa postauksessa mainittua pähkinäjogurttia. Sen kohdalla sitten käytin lämmitettyä uudistavaa juomaa, ja huomasin nyt jälkeenpäin, että siinä puhuttiinkin vain vedestä... Eikä mulla tietenkään mitään mittaria ole, mutta arvioin sen 40 asteiseksi. Siitä nyt tuli kuitenkin paremman makuista, ja ihan eri makuista, kuin tuosta ensimmäisestä jogurtista. Oikeastaan siinä on jotain samaa kuin tavallisessa viilissä. Harmi, ettei nyt ole enää nälkä kun söin tuon toisen jogurtin, joten tämä toinen saa nyt odotella jääkaapissa vielä huomisaamuun!

P.S. Ehkä mun "kokkaustaitoihin" vaikuttaa jonkun verran se, että vilkaisen hätäisesti reseptiä ja sitten onnistun aina tekemään jotain väärää ja peruuttamatonta, ennen kuin olen lukenut reseptin kunnolla... Pitäisi ehkä vähän skarpata noiden ohjeiden tarkemmassa noudattamisessa niin tulokset saattaisi olla lähempänä sitä mitä pitäisi ;)

3 kommenttia:

Daniela kirjoitti...

Olipas kiva lukea "käyttökokemuksia", sillä ajattelin itsekin kokeilla noita Ilonpisaran reseptejä tässä lähipäivinä! Erityisesti kiinnostaa seesamjuusto, oletko testannut sitä?

Karoliina kirjoitti...

en ole vielä, mutta tarkoitus olisi! jos ehdit ensin niin kerrothan millaista tuli :)

Unknown kirjoitti...

Olen myös kokeillut auringonkukan siemenistä tehtyä jugea, mutta siemen itsessään on aika hapan ja parempaa on tullut, esim. cashewilla tai matelilla tai niden ja auringonkukan siementen yhdistelmällä.