sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Soijaa! ja tämän hetkinen ruokailu

Viimeksi kun kirjoitin ruokatavoistani, oli pääosassa ruisleipä ja koululla syötävä ruoka. Olen edelleen ihan yhtä jämähtäneessä tilassa ruokailuni kanssa, muutama asia on vain muuttunut. Tajusin jossain vaiheessa, että tofuhan olikin hyvää kun siihen laittaa soijakastiketta. Itseasiassa tämän postauksen salaatti oli ensimmäinen, sitä aiemmin en syönyt tofua, enkä soijakastiketta. Siitä lähtien sitten olenkin syönyt molempia jatkuvasti... Ainakin tuo salaatti on melkein jokapäiväinen, joskus ilman tofua, mutta nykyisin aina soijakastikkeella. Tämän salaatin mukaan tulon myötä leipä onkin jäänyt pois! Ehkä sain siitä vain tarpeekseni.
Toinen mukaan tullut juttu on Chocolate Bliss juoma. Nykyään tulee siis melkein päivittäin blendattua puolen litran pulloon puoli desiä Chocolate Blis:iä, puoli desiä Vanilja Agavea ja 3 rkl Rice Brania.
Niin ja nyt harjoittelussa ollessa en syö koululla lounasta.

Tämän hetken ruokailu menee siis lähes päivittäin samalla kaavalla:
- smoothie (banaania, päärynää, appelsiinia, selleriä, yrttejä, maca, chlorella, spirulina, ohranoras, msm, mustikka-/karpalo-/tyrnijauhe tai aitoja mustikoita.)
- chiaa liotettuna, juon sen koska se tuntuu hauskalta suussa :)
- Chocolate Bliss -sekoitus
- salaatti (esim. jotain salaattia, kurkkua, kukkakaalia, porkkanaa, siemeniä, tofua, kastikkeena soijakastiketta)
- suklaata muutaman kerran viikossa, sitä itse tehtyä siis, joka nykyään jo onnistuu! :)
- lisäksi ehkä muutama mandariini tai appelsiini

Olen miettinyt nyt tuota soijan käyttöä, aiemmin yritin välttää sitä ristiriitaisen informaation vuoksi, en jaksanut perehtyä asiaan, ja se oli helppo korvata kauramaidolla, -kermalla jne. Nyt kuitenkin kun huomasin miten hyvää soijakastike onkaan, niin kiinnostaisi tietää kuinka terveellistä sitä on syödä päivittäin. Noora kirjoittikin juuri tänään aiheesta. En silti oikein pääse perille siitä, että ovatko esimerkiksi soijakastike tai tofu yhtään samalla linjalla. Kumpi on prosessoidumpaa? Sekä soijakastike että tofu, joita käytän ovat luomua, joten gmo-juttuja ei kai tarvitse miettiä? Ja kuinka paljon soijakastiketta on kohtuukäyttöä? Minulla kun on aina ollut tapana käyttää melko tuhlailevasti kaikkia kastiketyylisiä juttuja :) Joidenkin mielipiteiden mukaan tofu on ihan terveellistä käytettäväksi, toisin kuin soijarouheet, soijamaidot jne, mutta toisten mukaan taas edes tofua ei pitäisi syödä, vaan ainoastaan fermentoituja soijatuotteita. Tofuhan ei siis ole fermentoitua, eikä myöskään soijakastike, ellen ole ihan väärin ymmärtänyt. Pitääkin lähipäivinä yrittää perehtyä asiaan, jos nyt netin tietomääristä saisi mitään tolkkua. Palaan varmaankin asiaan....

1 kommentti:

~heidi kirjoitti...

Tofusta pitäisi olla haitalliset aineet poistettuna, mutta on se silti jaloste. Itse näkisin oleellisena määrät. Jos käytät tuotetta suhteessa vähän, esim. 2 krt /viikko tai harvemmin, ei siinä pitäisi olla ongelmaa.

Itse tykkäsin aiemmin tofusta muta nyt kun on raakakuurilla yrittänyt syödä, niin se tekee jotenkin tukkoiseksi. Soijakastike sopii kyllä hyvin sen kanssa ja etenkin raakasushiin:)

Kiva blogi sulla btw!