keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Ruoan määristä

Ensinnäkin wau, lunta. Käveleminen kotiin pimeässä talvi-illassa toppatakin huppu päähän vedettynä, hiljalleen laskeutuvan lumen kimallellessa katulamppujen loisteessa. Siinä on se talven taika.

Ja sitten asiaan.. Nyt syksyn aikana kun syömiseni on muuttunut paljon kevyemmäksi ja nestepainotteisemmaksi (smoothiet jne.) en ole kertaakaan tuntenut, että maha olisi ruoan jälkeen ollut liian täynnä, olisi ähky olo tai tarvitsisi käydä "ruokalevolle".

Paitsi sitten tänään. Kävin hakemassa Smoothie Hoursista aivan järjettömän hyvänmakuisen parapähkinämaitopohjaisen smoothien, johon oli sekoitettu vähän kaikennäköisiä superjuttuja. Valehtelematta parhaita ruokia mitä olen maistanut. (Ainakin parhaita Suomessa.) Nautiskelin tuon ihanan drinkin matkalla töihin, jonka jälkeen tuntuikin kuin olisi vetänyt kokonaisen pitsan. Maha ihan täynnä 3 desilitrasta juomaa... Olisi tehnyt mieli vaan istua alas.

Rupesin sitten miettimään, että annokset on pienentyneet aika reilusti. Otin tänään evääksi kolme palaa ruisleipää ja niiden päälle salaattia, purjoa, kurkkua jne. koska tuli kiire enkä ehtinyt väsätä salaattia. No, töissä oli kerrankin kasvisruokaa, joten söin vähän kasvismuhennosta, jonka lisäksi jaksoinkin syödä vain puolikkaan leipäpalan. Muutenkin teen nykyään aina liian isot eväät itselleni, ja täytyn paljon vähemmästä kuin kuvittelen.

Aika huima ero kun vertaa siihen, että joskus aiemmin jaksoin syödä 9 palaa pitsaa Raxissa, tai paketillisen (jep, koko paketin) paahtoleipää välipalaksi telkkaria tuijottaessani. Tai kaksi Ristorante pitsaa illan aikana, päiväruokien lisäksi. Huh, ei enää paluuta siihen! :)

2 kommenttia:

Daniela kirjoitti...

Itse olen myös pannut merkille tuon, että maha tuntuu nykyään täyttyvän nopeammin. Ensin olin sitä mieltä, että on puhtaasti kyse mahalaukun pienenemisestä, mutta sittemmin olen myös vetänyt johtopäätöksen, että kroppa ilmoittaa saatuaan tarpeellisen määrän ravinteita! Ennen nimittäin oli välillä näitä "pohjaton nälkä" -olotiloja, jolloin olisi voinut tyhjentää jääkaapin lamppuineen, ja vaikka vatsaa olisikin kivistänyt oli silti jonkinlainen nälkä. No, nyt maha täyttyy välillä niiiin pienestä määrästä (laatu)ruokaa, että on pakko olla kyse jostakin muusta. Mahdollisesti siis ravintoakkujen täyttymisestä :) Tätähän ei tietenkään käy, mikäli syö vain huttua... siitä varmaan johtuu myös tuo kertomasi paahtoleipäskenaario :)

Tulipa muuten ihana fiilis tuosta "talven taika" -kommentista! :) Pitääkin varmaan sytyttää kynttilä ja tuijotella winter wonderlandia ikkunan läpi :)

Karoliina kirjoitti...

No arvaa vaan tuliko siistit fiilikset äsken kävellä tuolla ulkona! Kun huppu suojaa päätä niin voi vaan ihailla kuin lumi leijailee hiljakseen maahan. Kaupungin valotkin on joskus kauniit, esimerkiksi juuri niinä hetkinä kun lumihiutaleet niistä heijastuu. Nyt tuijottelen ikkunan läpi suurta pihakuusta, jonka oksia koristaa lumi :)