sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Narskuttelu ja stressi

Yksi lukija huomasikin melkoinen aika sitten blogaamani jutun hampaiden narskuttelusta ja Voice Massage -terapiasta. Kävinkin purentaan erikoistuneella yksityisellä hammaslääkärillä ja sain häneltä purentakiskon, jota olen nyt kuukauden verran pitänyt. Jatkuva niskasärky on oikeastaan lakannut lähes täysin, eikä siitä johtuva päänsärkykään siis vaivaa.
Hammaslääkäri sanoi, että en ollut edes purrut kovasti kiskoa, se ei siis ollut kulunut paljoakaan. Ihme juttu, kun kuitenkin heti kun yritän olla muutaman yön ilman sitä, alan taas narskutella hampaita ihan vanhaan tyyliin. Ilmeisesti olen tuomittu pitämään edelleen tuota kiskoa öisin.

Kävin muutama viikko sitten hieronnassa, kun siipilihakseni olivat ihan jumissa akrobatiasta, ja fysioterapeutti sanoi, että purentalihaksenikin ovat edelleen tosi jumissa. Se hieronta ei varmaan olisi pahasta, mutta ei vaan ole rahaa käydä. Tavallisessakin hieronnassa käyn vain silloin kun joku paikka rupeaa olemaan häiritsevästi jumissa pidemmän aikaa, eli n. 4 kertaa vuodessa. Nyt tällä edellisellä kerralla nuo siivet olivat niin jumissa, että kädet puutui :D hiukan häiritsevää...

Mutta palatakseni vielä tuohon narskuttelujuttuun, niin olen lukenut sen johtuvan lähinnä stressistä. Purentakisko hoitaa siis vain oiretta, mutta narskuttelun lopettamiseksi minun täytyisi varmaan miettiä, että miksi ylipäätään teen sitä. Olen kyllä muutenkin miettinyt, että johonkin terapiamuotoiseen juttuun ehkä olisi hyvä mennä, lähinnä tämän jutun pohjalta. Johonkin missä otetaan kokonaisvaltaisesti huomioon henkinen ja fyysinen puoli. En vain oikein tiedä mitä se voisi olla, pitäisi varmaan ruveta miettimään vaihtoehtoja. Vinkkejä?

6 kommenttia:

Mirja kirjoitti...

Minulla narskuttelu johtuu myös stressistä. Narskuttelu lisääntyy selvästi, kun stressiä (yleensä työsellaista) on enemmän. Kiskoa olen käyttänyt nyt muutaman vuoden ja minultakin se on vähentänyt päänsärkyä.
Aiemmassa kirjoituksessasi mainitsit myös Kaisa Jaakkolan artikkelit Gym-lehdessä. Voin suositella Kaisan blogia faidra.gym-space.fi.
Olitkohan tänään iltapäivällä Ollin kanssa liikkeellä Kampissa? Jos olit, törmäsitte minuun tullessanne Ruohonjuuresta : )

Karoliina kirjoitti...

moi, joo kävinkin kerran vilkuilemassa tuota blogia, mutta sen jälkeen se on päässyt unohtumaan. täytyy palata sinne.
ja olin tosiaan Ollin kanssa Kampissa, anteeksi etten älynnyt esittäytyä siinä tilanteessa! sosiaaliset taidot näköjään vähän jäässä välillä... :)

Mirja kirjoitti...

Enhän älynnyt itsekään : ) Moikataan seuraavalla kerralla, kun törmätään.

Karoliina kirjoitti...

no niin tehdään! :)

Hanna kirjoitti...

Suosittelen rosen -hoitoja todella lämpimästi! Mulla on kokemusta monista vaihtoehtohoidoista, ja rosen toimii mulla kyllä parhaiten. Hoidoista saa kyllä maksaa, mutta koska tulokset on pysyviä niin se on eri asia kuin hieronnassa, missä samat jumitukset pitää avata joka kuukausi uudelleen. Rosen hoidot on hierontaa/lihaskäsittelyä, tavoitteena on avata lihaksia, niin että hengitys kulkee vapaasti. Perustuu ajatukseen siitä, että lihaksissa on tunnemuisti, ja erilaiset kivut ja lihaskireys johtuu tunteista, joita ei ole pystynyt käsittelemään ja tuntemaan kunnolla. Eli hoidoissa on myös psyykkinen ja henkinen puoli, ja niiden avulla olen oppinut paljon itsestäni. Tämä nyt voi kuulostaa liian hehkuttamiselta, mutta kyllä rosen on ollutkin aika ihmeellistä :)
Toinen hoito mistä pidän on reiki, koska sitä voi tehdä itsekin, jos käy reiki -kurssin. Reiki on lempeetä ja puhdistavaa, ja itselläni kurssin käyminen aloitti kyllä muutoksen myönteisempään elämään.
Toisaalta eri ihmisillä vaan toimii eri jutut, joten kannattaa aloittaa siitä mikä kuulostaa toimivimmalta ja kiinnostavimmalta :)

Karoliina kirjoitti...

Hei Hanna, olen joskus kuullut tuosta rosenista, mutta en olisi kyllä muistanut sitä. Täytyykin ottaa siitä tarkemmin selvää. Reikikin olisi varmaan kokeilemisen arvoista. Kiitos paljon vinkeistä!