lauantai 7. marraskuuta 2009

Luonnollisempi hiusväri

Tavallisiin hiusväreihin en halua enää koskea ja olinkin pitkään oman värisilläni hiuksilla. Viime keväänä rupesi kuitenkin taas tuntumaan, että pitäisi saada vähän kiiltoa ja väriä hiuksiin. Värjäsin silloin, ja nyt uudestaan hiukseni Herbatint-väreillä. Herbatint ei ole täysin luonnollinen hiusväri, mutta kuitenkin perusvärejä luonnollisempi vaihtoehto. Ekolon sivut kertovat seuraavaa:

Herbatint-hiusvärit ovat luonnonmukaisia, sisältäen pääosin kasviuutteita ja -proteiineja. Hiusväreissä ei ole ammoniakkia vaan se on korvattu raparperilla. Ne eivät vahingoita hiusten rakennetta, vaan antavat luonnollisen, monivivahteisen värituloksen. Sopii kaikille hiustyypeille, hoitaa hiuksia ja peittää harmaan. HUOM! Herbatintin hiusvärit sisältävät fenyleenidiamiinia ja pienen määrän vetyperoksidia.

Mielenkiintoista, että Ekolon nettikaupassa väri maksaa 17 € ja Ruohonjuuressa 20,60 €. Melko iso ero. Ja älyttömät hinnat siihen verrattuna, että ostin saman värin Torinosta apteekista 8,50 € ja Nizzasta Galeries La Fayettelta 9 €.


Yritin ottaa mahdollisimman lähellä omaa hiusväriäni olevan sävyn, joten valitsin sävyn 4 N Natural Chestnut. Tulos oli kyllä enemmän musta kuin ruskea, mutta se nyt ei pahemmin haitannut. Toisella värjäyskerralla taisin ottaa sävyn 3N Dark Chestnut ja melkein mustahan siitäkin tuli. Pidän kuitenkin värin sävystä ja kiillosta.

Tällä toisella värjäyskerralla tapahtui kuitenkin jotain outoa, jota ensimmäisellä ei. Nimittäin ihoa kutitti värjäyksen aikana ja polttelikin hiukan. Väriä pois ottaessa tuntui lähtevän melko paljon hiuksia päästä. Ilmeisesti väri siis poltti jotenkin hiuksia ja katkoikin niitä(?). Mietin, että koska tätä ei tapahtunut ensimmäisellä kerralla, olisinkohan onnistunut pilaamaan tuon toisen väriaineen kun kantelin sitä kesällä aika pitkään rinkassa Etelä-Euroopassa, ehkä vähän liiallisessa kuumuudessa...
Yksi miinuspuoli tässä värissä on, ettei se ole kovin pitkäkestoinen. Vaikka tämän pitäisi olla kestoväri, niin väri haalenee ajan myötä, ja kesäkuun alussa värjätyt hiukset olivat jo elokuussa suunnilleen oman väriset.

Taidankin seuraavalla kerralla kokeilla Nooran suosittelemaa Santen 100% Herbal Hair Colour - väriä, tai jos rahatilanne on parempi niin ehkä jopa kokeilla ekokampaamoa :) En oikeastaan muista milloin hiukseni on viimeksi leikattu, joten ehkä kampaamokäynti voisi olla paikallaan.

kuva.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan ! Itsekkin etsiskelen jotain hiusvärisarjaa joka olisi tosiaan ihan oikeesti myrkkyvapaa ja kuitenkin siinä olis riittävästi värjäystehoa mitä mun lukeman mukaan noissa erilaisissa yrteillä ja kahvilla etc laitettavissa värjäyksissä ei ole, esim ekokampaamoissa - Toi Herbatint ei voi millään muotoa olla mikään erityinen "luonnonväri" koska siinä on just nimenomaan sitä eniten allergisia reaktioita aiheuttaa phenyleenidiamiinia eli PPD:tä. - Itse olen ollu kohtalaisen tyytyväinen Goldwellin kevytväreihin.

Karoliina kirjoitti...

Hei! En ole itsekään enää käyttänyt tota Herbatintia, mutta en ole kyllä löytänyt mitään parempaakaan valmistetta. Olen värjännyt tuon postauksen jälkeen nyt yhden kerran hiukset juuri viime viikolla, ja ihan tavallisella kampaamovärillä. En ole saanut niistä mitään reaktioita, mutta värjäänkin onneksi kyllä todella harvoin hiuksiani joten en ole ottanut nyt suurempaa stressiä luonnonvärin löytämisestä :)
Onnea etsintään!