tiistai 3. marraskuuta 2009

Tenttituloksia

Kirjoitinkin jo aiemmin tässä blogauksessa siitä, kuinka tentteihin luku tuntui helpommalta kuin aiemmin. (Enkä tarkoita vaan sitä, että tentit ovat nyt lukiotasoisia kun aiemmin olin yliopistossa ;)

"Suurin muutos on tapahtunut oppimisnopeudessa, tentteihin luku on helppoa! Asiat tuntuu tarttuvan päähän yllättävän tarkasti jo ensimmäisellä lukukerralla. Olenkin yrittänyt panostaa aivotoimintaa tukeviin ruoka-aineisiin." (ed.mainitusta blogauksesta)

Sain juuri tänään kahden tentin tulokset, ja yhden harjoitustyön ja kaikista tuli arvosanaksi Kiitettävä 5.
Anatomian&Fysiologian opettajalta: "Pisteet 42 / 42 p. Arvosana = K5 Ei mitään korjattavaa!"

No joo, ehkä se on jotenkin hassua innostua tällaisista helpoista kokeista. Muutamat kaverit onkin kyselly vähän oudoksuvaan sävyyn, että mitä väliä sillä on mitä arvosanoja saan, eihän kukaan niitä tutkinnon saamisen jälkeen enää katso. No ei katsokaan, mutta jostain syystä olen aina tykännyt tentteihin lukemisesta ja harjoitustöiden tekemisestä ja parasta on kun tulokset tulevat! Ratsastusta harrastaessanikin hauskinta oli kisaaminen, ja varsinkin sen pöytäkirjan (eli pisteiden) saaminen oli hieno hetki :)

Tässä nyt kuitenkin suurin innostuksen aihe on se, kuinka helposti nuo asiat tarttui päähän! Ihmettelin oikeasti itsekin kuinka ensimmäisellä lukukerralla opin saman tien ulkoa mitä luin. Ihan mahtavat fiilikset. Rupeaa mietityttämään, että kuinka hyvin aivot ja muisti voisikaan alkaa pelaamaan jos rupeaisi oikein vielä keskittymään ja ottamaan selvää aivotoimintaa tukevista ruoista ja toki muistakin seikoista!

2 kommenttia:

Nanile kirjoitti...

Hienoa! Minäkin olen suorittaja, ts. tykkään saada hyvät arvosanat ja ne motivoivat paljon.
Yhden loputyöprojektin yhteydessä kirkastui, että arvosana ei ole arvio sinusta itsestäsi tai välttämättä puhtaasti edes suorituksesta. Se on arvio siitä, miten hyvin olet oppinut.

Karoliina kirjoitti...

Jep, ja aika monesti näissä helpoissa kokeissa, joissa aihe on melko rajattu ja tentin sisältö tiedossa, niin se on arvosana siitä, kuinka hyvin on oppinut ulkoa tietyt asiat...

tietysti jossain mielessä olisi varmasti paljon parempi jos motivoituisin myös pelkästä oppimisesta, siitä, että osaisin laajasti koko alueen asiat. valitettavasti kuitenkin yleensä tulee luettua tentteihin kunnolla ne asiat, joita tietää, että siellä kysytään. eli toisin sanoen lukee vain sitä arvosanaa varten.

tai no, en tiedä kuinka valitettavaa tämä nyt on, kun itse olen kuitenkin tyytyväinen :)