maanantai 30. marraskuuta 2009

Uudet herkut

Aiemmin kirjoitin, että pähkinät on jostain syystä jäänyt ruokavaliosta pois. No, nyt ne on tehneet comebackin ja aika vahvan sellaisen... Sen jälkeen kun join Smoothie Hoursissa maailman parasta parapähkinämaitojuomaa, olen yrittänyt epätoivoisesti vääntää jotain yhtä hyvää kotona. Tosin huonolla menestyksellä. Pitäisi jättää keksiminen muille, ja etsiä vaan parhaat reseptit käsiinsä.

Kuten muutama päivä sitten kokeilemani Ilon Pisaran aivan mahtava Coco Mousse! Rakkautta ensipuraisulla <3 Yritän hillitä itseni tekemästä sitä koko ajan lisää, ei ne cashewt ja taatelitkaan varmaan suurina määrinä niin terveellisiä ole... noh, ei ainakaan halpoja :) Laskettiin, että yhden annoksen hinnaksi tulee suunnilleen 3,5 euroa.

Kämppis tarjosi tänään aamulla mansikoita, joten tein vielä oman muokkaukseni tuosta Coco Moussesta, eli vähensin hiukan vettä, heitin sekaan mansikoita ja vaniljan tilalta vanilja-agavea. Mansikka-suklaa-vaniljapirtelö!Pirtelön koostumuksen sai tasaisemmaksikin, tässä ensimmäisessä en käyttänyt tarpeeksi tehoja. Jostain syystä arastelen käyttää Kitchen Aidissa enempää kuin kahta ensimmäistä tehoastetta (viisi vaihtoehtoa...), olen kai ylisuojelevainen sitä kohtaan :)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä petyn parapähkinöihin kerta toisensa jälkeen. Aina on pussissa joku homeelta maistuva, niin tavallisisssa kuin luomussakin. Ja se olisi niin hyvää!!
-Basilika

Karoliina kirjoitti...

okei, mä en ole syönyt niitä oikeastaan sellaisinaan, vaan laittanut vaan blenderiin.. ei ainakaan siellä muiden aineiden seassa ole maistunut oudolta :)

Anonyymi kirjoitti...

muistaakseni olli posti puhui, että ei osta kuorellisia parapähkinöitä, koska ne kuoret saattavat maiskahtaa homeiselta..

voi tietysti olla, että puhun smoothiepäissäni ihan höpöjäkin :)

Anonyymi kirjoitti...

ok, tähän astiset ovat varmaankin sitten ollut aina enemmän t. vähemmän kuorellisia. Pirkan pähkinäsekoituspussissa (ainakin) on osasta irronnut kuoret, joten ne hyvät on ehkä ollut sitten niitä :) Täytyypä tarkkailla!
-Basilika

Juhana Harju kirjoitti...

Parapähkinöissä on niin hirveästi seleeniä, että niitä ei pitäisi syödä suuria määriä kerrallaan. Se voi oikeasti olla vaarallista, varsinkin jos sitä jatkaa pidempään. 1-2 kappaletta päivässä parapähkinöitä päivässä riittää. :-)

Karoliina kirjoitti...

hyvä tietää! en kyllä ole itse asiassa taas varmaankaan kuukauteen koskenutkaan parapähkinöihin. Sen sijaan cashew-pähkinöitä tulee syötyä välillä helposti desin verran kerrallaan. Onkohan niillä jotain vaarallisia sivuvaikuuksia?

Miten nuo parapähkinät, jos niitä syö kerralla esim. puoli desiä, mutta vain kerran kuussa esimerkiksi? Onko sellaisesta yhtä lailla haittaa?

Juhana Harju kirjoitti...

Ei varmaan vielä puolesta desistä (n. 12 kpl), mutta seleeni on antioksidantti ja olisi luultavasti hyvä jos sitä saataisiin mieluummin melko tasaisesti. Jos asiaa siis katsoo tuollaisesta terveellisyysnäkökulmasta. :-)

Karoliina kirjoitti...

Kiitos, onhan näitäkin tosiaan hyvä miettiä,
Olen vaan aina ollut sellainen syöjä, että syön aina kerralla paljon yhtä ainesta kunnes kyllästyn. Aiemmin se saattoi olla paketti paahtoleipää, tai kaksi pitsaa peräkkäin. Nykyään se voi olla pussillinen aprikooseja tai 4 hengen annos choco moussea..

pitää yrittää kehittää tätä puolta ja tyytyä vähempää noissa pähkinöissäkin :)

Juhana Harju kirjoitti...

Parapähkinöiden lisäksi ei tule mieleen muita ruoka-aineita, joiden kohdalla olisi vastaava ongelma. Parapähkinöitä voi melkein pitää ravintolisänä tuon korkean seleenipitoisuuden vuoksi. :-)

Karoliina kirjoitti...

tosi mielenkiintoista, en ole kuullutkaan tällaisesta. ilmeisesti en ole kuitenkaan jaksanut tarpeeksi lukea ihan perusravintotietoa, jos tämä nyt sellaiseksi voidaan lukea :)

ja hyvä ettei ole muita samanlaisia aineita, tottumuksia on hankala muuttaa:)

kiitos paljon tiedoista!