maanantai 9. marraskuuta 2009

Miten päänsärystä eroon?

Olen kirjoittanut aiemminkin täällä, että suurin ns. terveysongelma minulle on jatkuva päänsärky. Jatkuvalla tarkoitan sitä, että sitä on noin kerran viikossa tai vähintään kolme kertaa kuussa. Aiemmin jouduin käyttämään lääkkeitä joka kerta kun päätä särki. Se siis ei koskaan lähtenyt itsestään pois. Buranaa, Parasetamolia, migreenilääkkeitä...

Nyt ruokamuutoksen myötä päänsäryt on kyllä ihan selkeästi muuttuneet lievemmiksi. Useimmiten särky lähtee itsestään pois, tai sitten luonnonmukaisilla keinoilla. Valitettavasti siitä särystä joutuu kuitenkin yleensä kärsimään yli vuorokauden... Yksi ihan uusi keino, jonka olen huomannut tepsivän on päällä seisominen! Seison siis päälläni niin että kämmenet ja pää muodostaa kolmion. Hassua, mutta se tosiaan usein poistaa alkavan päänsäryn :) Viimeiseen puoleentoista kuukauteen en ole käyttänyt kuin kaksi kertaa särkylääkkeitä. Toinen oli tänään.

Tämän flunssan myötä päätä on nyt särkenyt perjantaista asti, ensin pari päivää lievemmin ja sitten eilen se äityi oikein pahaksi. Yritin hoitaa sitä ensin kaikilla muilla keinoilla mitä keksin; seisomalla päälläni, pitämällä lämpötyynyä niskassa, hieromalla akupisteitä (näistä en ole kyllä ihan varma, että osunko oikeisiin kohtiin :) ja lepäämällä. Ei kuitenkaan auttanut ja eilen illalla tuntui jo siltä, että pakko ottaa lääkettä. Odotin silti yön yli ja näin tietysti kauhean ahdistavia unia, kuten aina pään särkiessä. Aamulla särky oli lieventynyt, mutta rupesi voimistumaan heti noustuani ylös, joten otin sitten kuitenkin Panacodin ja menin uudelleen nukkumaan. Nyt särky on poissa. Länsimainen lääketiede vei taas pisteet kotiin.

Jos olisi rahaa, niin kokeilisin kyllä kaikkia mahdollisia hoitoja päänsäryn ehkäisyyn, kävisin ainakin akupunktiossa ja hierottamassa säännöllisesti niskajumit pois. Valitettavasti siihen ei ole nyt mahdollisuutta, joten parempia aikoja odotellessa... Nyt odottelen vaan, että joku kertoisi, että mikä luonnonmukainen keino toimisi jo olemassa olevan päänsäryn poistamiseen yhtä tehokkaasti kuin lääkkeet. Olen lukenut suositeltavan esimerkiksi sitruunaa tai kurkumaa. Kokeiltu on, ei toimi.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylmällä vedellä kasvojen huuhtelu voi auttaa. Lisäksi luontaistuotekaupoissa myydään homeopaattisia lääkkeitä päänsärkyyn. Olen myös muistaakseni lukenut että mesiangervo auttaisi päänsärkyyn. Itse olen etsinyt teetä, jossa olisi mesiangervoa, mutten ole vielä ainakaan löytänyt. Toivottavasti neuvoista oli jotain apua. :)

Karoliina kirjoitti...

Kiitos vinkeistä. En ole koskaan kokeillut homeopatiaa. Pitää käydä kyselemässä luontaistuotekaupoista, kaikkea kannattaa kokeilla.

tyttötiimi kirjoitti...

Etsi käsiisi hyvä homeopaatti ja mene vastaanotolle selvittämään oma yksilöllinen lääkkeesi, sillä maijan päänsärkyyn on eri aine kuin kertun päänsärkyyn.Mukavaa on myös se, että homeopaattisissa lääkkeissä ei ole lainkaan myrkkyjä mukana.

Mikä tuon säryn sinulla laukaisee? Hormonit? Lisäaine?Muu?

Ympyrätalon apteekki hakiksessa on hyvä paikka sillä siellä saat neuvoa homeopaatilta ja opastusta.

Karoliina kirjoitti...

kiitos, ehkä minun tosiaan pitää kokeilla tuota homeopatiaa. kuten kerroin, en ole koskaan sitä kokeillut, enkä oikeastaan edes tiedä siitä paljon mitään.

en tiedä mikä päänsäryn aina laukaisee, ja toisaalta tiedän montakin syytä: Auringonpaiste, kylmä tuuli, ilmeisesti flunssa(!) koska tällä hetkellä en keksi muutakaan syytä tälle särylle (joka on siis nyt taas palannut..), pään iskeminen johonkin (tätä tapahtuu esimerkiksi akrobatiassa valitettavan usein :), selän jumitus, ja varsinkin niskalihasten jumitus.
En ole huomannut minkään tietyn ruoka-aineen tuota päänsärkyä tuottavan, ja lisäaineita sun muita en syökään ollenkaan.

deem kirjoitti...

entäs msm-jauhe? En oo ite kokeillu, mut pitemmän päälle vois auttaa. Auttaa kipuihin, tosin alussa saattaa aiheuttaa päänsärkyä.

Homeopatiaan en luota, kun aineiden valmistustapa on outo. Jos placebo auttaa, niin mikäs siinä, sit se toimii ko. yksilöllä. Koirien kohdalla miettii usein, että mikä niissä homep. valmisteissa auttaa toisia koiria.

Karoliina kirjoitti...

Olen syönyt msm-jauhetta 2 tl/vrk viimeiset pari kk. Luulen, että nämä lisätyt foodit (esim. toi msm) ja sitten huonojen ruokien vähentäminen (lisäaineet ja prosessoidut ruoat pois) on varmasti jo aiheuttanut tuon, että päänsäryt on ihan selvästi lieventyneet, ja lähtevät nykyään usein pois ilman lääkkeitä.

Nyt vaan yritän keksiä sitä viimeistä keinoa, jolla saisin ne kokonaan estettyä, ehkä jollain muulla kuin ruokien avulla? Tietysti jos saisin siirryttyä kokonaan raakaravinnolle, niin sehän saattaisi vielä parantaa tilannetta.

Ajattelin kuitenkin ottaa selvää tuosta homeopatiasta, sillä en ole siihen yhtään perehtynyt vielä :)

Anonyymi kirjoitti...

homeopatia perustuu siihen, että annetaan potilaalle sellaista ainetta, joka suurina määrinä aiheuttaa oireita(esim päänsärky), mutta pieninä määrinä(Todella pieninä) SAATTAA helpottaa.. on olemassa kaksi koulukuntaa: ne, jotka uskovat siihen, eikä mikään muu auta! ja ne, jotka uskovat ettei siitä ole mitään hyötyä.

vaikutus on usein samankaltainen kuin lumelääkkeillä, mikäli uskot lääkkeen voimaan se tod. näk. auttaa. Kunnes saat selville mitä lääke oikeasti on :D

eräs vanhempi mies, joka harrastaa homeopatiaa kertoi joskus minulle, että homeopaattiset lääkkeet saattavat joskus sisältää hyvin pieniä määriä jopa hermostomyrkkyjä tms. ihmiselle oikeasti vaarallisia aineita.
silti olen itse kokeillut homeopatiaa, enkä saanut siitä sen suurempaa hyötyä. Äidilleni se on auttanut migreeniin..